travelfinder.ro - gaseste vacanta perfecta
office@travelfinder.ro
0332-452.111 0753-129.319

Dezvoltarea transportului aerian

Cea mai dinamică modalitate de transport este cea aeriană. În întreaga lume, trasportul pasagerilor şi a mărfurilor în trafic internaţional se desfăşoară numai cu permisiunea autoritaţilor din statul respectiv. Fiecare stat a stabilit reguli proprii ceea ce a complicat foarte mult activitatea de transporturi internaţionale pe calea aerului.
Chiar în prezent, după semnarea, elaborarea şi adoptarea unui mare număr de convenţii multilaterele, traficul aerian nu se desfăşoară uniform, dar se derulează normal având la baza şi unele întelegeri bilaterale.
Deasemenea, pentru a se putea acorda servicii de calitate în domeniul trasporturilor în trafic aerian s-a adoptat cooperarea internaţionala între companiile de navigaţie. Astfel cooperarea îmbracă forme diferite de contacte care permit asigurarea şi acordarea de servicii prompte şi sigure.
Traficul aerian are o valoare comercială naţională şi ca urmare în abordarea politicilor naţionale a trasporturilor aeriene s-au statornicit practici privind:
a) protejarea traficului intern prin trasportatorii aerieni naţionali cu particularitatea că pentru Comunitatea Europeană acest înţeles s-a extins recent la nivelul intercomunitar;
b) acordarea accesului trasportatorilor străini la traficul naţional în trasporturile internaţionale pe bază de reciprocitate. In lipsă unor acorduri guvernamentale de reciprocitate accesul la traficul aerian naţional al unei ţări poate fi autorizat în schimbul unor compensaţii comerciale sub forma bănească a taxelor de royalitate.
Transporturile aeriene interne se organizează şi se derulează în conformitate cu legislaţia internă naţională.
Transporturile aeriene civile internaţionale se organizează şi se derulează în baza unor Convenţii guvernamentale internaţionale sub egida Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale ca organism specializat al ONU.
Atât transporturile aeriene pe curse regulate cât şi transporturile aeriene pe curse charter cunosc anumite particularităţi şi structurări care trebuiesc cunoscute având în vedere faptul că implică diferenţieri de organizare şi derulare precum şi costuri şi preţuri diferite.
Transportul aerian a cunoscut si la Iasi o dezvoltare durabila, avand curse regulate spre diferite destinatii, atat interne, cat si externe, Aeroportul Iași aflandu-se în zona de graniță a Uniunii Europene cu țările estice, poziția sa fiind una de o importanță deosebită având în vedere cooperarea transfrontalieră.
La agentia de turism din Iasi TravelFinder veti gasi bilete la cele mai bune preturi, asigurandu-va accesul rapid si sigur catre destinatii precum: Barcelona, Bologna, Bruxelles, Bucuresti, Istanbul, Londra, Milano, Munchen, Paris, Roma, Tel Aviv, Torino, Venetia, Viena, lista acestor destinatii cu zboruri directe din Iasi fiind in continua crestere.

About the Author
Andreea este unul din agentii care are in grija site-ul agentiei de turism travelfinder din Iasi.