travelfinder.ro - gaseste vacanta perfecta
office@travelfinder.ro
0332-452.111 0753-129.319

Beneficiile vacantelor – experiente pentru suflet

Comment are off

Experiente pentru suflet acumulate in vacante

Un studiu recent realizat la Cornell University din New York arata ca vacantele sunt experiente importante pentru dobandirea fericirii, si nu lucrurile materiale ne fac fericiti! Studiul este unul complex facut de o echipa condusa de Doctor Thomas Gilovich. Obiectele pe care ni le dorim si le cumparam, nu sunt altceva decat o iluzie a fericirii, dupa ce ne obisnuim cu ele ni se par banale sau chiar ne plictisim de ele.
Pe de alta parte, experientele si trairile dintr-o calatorie se pastreaza si se dezvolta odata cu trecerea timpului, transformandu-se in amintiri memorabile. Experientele pe care le traim devin parte din noi, influentandu-ne personalitatea, definindu-ne identitatea. Amintiti-va de primul telefon cumparat, pe moment ati fost bucurosi ca detineti un astfel de obiect, insa in timp si-a pierdut valoarea, nu va mai face fericiti!Sau cat de fericiti ati fost cand v-ati achizitionat prima masina, astazi probabil acea masina nu mai are nicio valoare, iar voi probabil va amintiti cat de utila v-a fost acea masina, dar nu va produce fericire.

Concluzionand obiectele nu aduc fericirea, doar experientele traite, peisajele vazute, culturile cunoscute sunt cele care raman intiparite in mintea si in sufletul nostru. Amintiti-va de prima vacanta la mare, copii fiind, insotiti de parinti, prima vacanta alaturi de prieteni in munti cutreierand si explorand locuri noi, primul sejur exotic sau prima croaziera. Cate amintiri, cate experiente si cata fericire va provoaca inca aceste amintiri. Calatoriile sunt experiente pentru suflet.

experiente - vacanteAstazi de asemenea aveti dorinte ce tin de material, un smartphone ultima generatie, o masina luxoasa, un smart tv sau alte obiecte, de la haine pana la gadget-uri. Acestea nu sunt decat echipamente auxiliare, nu ne definesc ca oameni, nu ne contureaza personalitatea. In vacante in schimb exploram locuri noi, cunoastem oameni frumosi care au culturi diferite, experiente care ne contureaza identitatea.
In Romania, sau in orice colt al lumii, oricat de sarac sau bogat este omul, bugetul fiind unul limitat trebuie utilizat pe ceea ce ne face cu adevarat fericiti.
Concluzionand, depinde de fiecare om cum alege sa cheltuie banii si care dintre dorinte au prioritate. Fiecare decide ce il face cu adevarat fericit!

Va asteptam la agentia de turism din Iasi TravelFinder pentru a va rezerva vacanta mult dorita!

About the Author
Andreea este unul din agentii care are in grija site-ul agentiei de turism travelfinder din Iasi.