travelfinder.ro - gaseste vacanta perfecta
office@travelfinder.ro
0332-452.111 0753-129.319

Paște în Bucovina

Comment are off

A mai ramas foarte puțin până la Sărbătoarea Paștelui. Recomandarea agenției noastre de turism, este Bucovina pentru că fiind din Iași suntem mai aproape de acest ținut al mânăstirilor. În acest loc tradițiile și obiceiurile sunt păstrate din strămoși. Vă puteți caza la una din pensiunile din Bucovina pentru a vă bucura de frumusețea peisajelor și de tradițiile populare. Cu ocazia acestei sfinte sărbători, în Bucovina se desfășoară o serie de evenimente. Vă puteți petrece o parte din timp la Târgul meșterilor populari pentru a vedea metoda de încondeiere a ouălor, puteți asista la concerte de bătut toaca și puteți vizita expozițiile cu vânzare de mâncăruri și băuturi tradiționale, toate produse în Bucovina.

Paște în Bucovina

În Bucovina, această sărbătoare sfântă înseamnă apropierea de Dumnezeu și celebrarea Învierii lui Hristos după adevăratele obiceiuri creștine. Toți credincioșii se strâng la mânăstirile din Bucovina pentru a primi lumina Sfântă a Învierii. Unii aleg să îmbrace costumul tradițional, care se distinge prin broderia de culoare neagră. La sfârșitul slujbei credincioșii așteaptă in curtea bisericii cu lumânările aprinse ca preotul să vină și să sfințească coșurile pline de bucate, care sunt acoperite cu un prosop țesut cu model specific bucovinean.

Prin toate aceste tradiții Bucovina a devenit destinația perfectă pentru a petrece Sărbătorile Pascale.Pe lângă mâncărurile tradiționale de Paște (ouă roșii, caș, urdă, borș de miel, drob, friptură de miel, pască cu brânză), turiștii se vor delecta și cu alte mâncăruri bucovinene, cum ar fi borș cu hribi, sarmale, tochitură, ciulama cu ciuperci cu mămăliguță, papanași cu brânză, plăcinte, chiroști cu brânză, aceste bucate vor fi asezonate de gazde cu afinată, vișinată, țuică de prune, cireșată etc.

Acestea sunt câteva din motivele pentru a vă petrece Paștele în Bucovina. Puteți beneficia de ultimile zile de reduceri de 10%.

Câteva dintre ofertele pentru a vă petrece Paștele în Bucovina:

Gura Humorului: la un hotel de 4*, un pachet cu 3 nopți de cazare cu servicii complete de masă costă 230 euro/persoană/pachet complet.

Câmpulung Moldovenesc: la o pensiune de 3 margarete, un pachet cu 3 nopți de cazare cu 2 mese incluse pe zi, masa festivă de Paște costă 700 lei/persoană/pachet.

Vama-Moldovița: la o pensiune de 3 margarete, un pachet cu 3 nopți de cazare, 2 mese incluse pe zi, masă festivă de Paște, costă 800 lei/persoană/pachet complet.

Agenția de turism TravelFinder vă urează sărbători luminate, liniște sufletească și Sfintele Sărbători de Paște să vă aducă tihnă de care aveți nevoie, bucuria revederii oamenilor dragi și încrederea în mai bine! Sărbători frumoase tuturor!

About the Author
Andreea este unul din agentii care are in grija site-ul agentiei de turism travelfinder din Iasi.